Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ

Ρεπορτάζ σήμερα 29-07-2020 στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ με βαρύγδουπο τίτλο: "ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ".
Αλλά σαν βίντεο έδειχνε εικόνες από το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς. Ας το παραβλέψουμε αυτό γιατί αλλού είναι το θέμα.

Όντως ανοίγει η Μονή της Σουμελά, μετά από τις εργασίες αναστήλωσης, αλλά χθες αργά το βράδυ τι ανακοίνωση έβγαλε το Οικουμενικό Πατριαρχείο;
Είμαι σίγουρος ότι δεν το διαβάσατε, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα παίξει και πολύ στα αδέκαστα ελληνικά ΜΜΕ.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο, λοιπόν, ανακοίνωσε, τονίζω χθες αργά νύχτα που είχαν τελειώσει και όλα τα δελτία ειδήσεων της τηλεθέασης ότι δεν θα γίνει λειτουργία το 15/Αύγουστο για την ασφάλεια των πιστών από τον κορονοϊό.

Εγώ θέλω να δω πόσες αναρτήσεις και πόσες ζωντανές συνδέσεις θα γίνουν για αυτό το θέμα; Γιατί για το τζαμί της Αγιάς Σοφιάς για τουλάχιστον 3 βδομάδες μας τα έκαναν τούμπανο στα ΜΜΕ. Και όταν έγινε η λειτουργία; Είδαμε όλες τις φάτσες των πιστών εκεί. Και ακούσαμε σχεδόν όλη τη λειτουργία. Τι; Όχι; Δεν έγινε έτσι; Και να οι αναρτήσεις στα σόσιαλ μύδια από τον ελληνισμό που διαφωνούσε για το τζαμί, και να ότι δεν θα ξαναπάμε εκδρομή στην Αγιά Σοφιά γιατί οι "παλιότουρκοι" το έκαναν τζαμί και να αναρτήσεις επί των αναρτήσεων.
Ο Ερντογάν έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά, αλλά και ο Ερντογάν άνοιξε τη Σουμελά ως ένδειξη σεβασμού στην ορθοδοξία και επιτρέπει τη λειτουργία το 15/Αυγουστο. Το "επιτρέπει" με τρυπάει στον εγκέφαλο αλλά συνεχίζω. 
Και έρχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τι ανακοινώνει; Ότι δεν θα γίνει η λειτουργία λόγω ασφάλειας των πιστών από τον κορόνα. Που τη μόνη ασφάλεια που ξέρουν αυτοί με τις τρίχες που κρέμονται από το σαγόνι τους είναι η ασφάλεια από τα αλεξίσφαιρα που φοράνε κάτω από τα ράσα τους.
Για να δούμε τώρα αγαπητοί Έλληνες ευαίσθητοι και ευαισθητοποιημένοι, πόσες αναρτήσεις θα κάνουμε για τη μη λειτουργία της Σουμελά της Τραπεζούντας το 15/Αύγουστο; Και πόσες μέρες θα παίξει στα ΜΜΕ αυτό το θέμα; Από ελάχιστες έως καμία.
Γιατί; Μα είναι απλό. Γιατί είναι εις το όνομα του κορονοϊού. Γιατί έχουμε πειστεί όλοι ότι εις το όνομα του κορόνα, θα δεχτούμε κάθε ακύρωση θρησκείας, εθίμων, αξιών, ελευθερίας και κυρίως εγκεφαλικής λειτουργίας.

Αν μας πουν να ανέβουμε να πηδήξουμε από τον έκτο όροφο γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σωθούμε από τον ιό, θα το κάνουμε. Μπορεί να μας μαζεύουν με το κουταλάκι του γλυκού βύσσινου, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Δεν θα έχουμε νοσήσει από τον κορόνα τον ιό.
Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα να σώσουμε την υγεία μας από τον κορόνα, λες και μόνο ο κορόνας απειλεί την υγεία μας. Δεν υπάρχει ο καρκίνος, δεν υπάρχουν αυτοάνοσα επικίνδυνα, δεν υπάρχουν εμφράγματα. Όχι, μόνο ο κορόνας. Αλλά τόσο ανόητοι είμαστε, και δεν βλέπουμε τις συνέπειες αυτής της πανδημίας. Όοοοοχι, δεν τις βλέπουμε. Γιατί να τις δούμε; Να σωθούμε προέχει από τον κορόνα.
Κι όταν θα μας έχουν πείσει ότι μας έσωσαν, θα βγάλουμε τη μάσκα και θα ζούμε σε ένα άλλο κόσμο.
Και ειδικά εμείς οι Έλληνες ξέρουμε καλά πόσο μας έχουν σώσει όλοι και όλες οι κυβερνήσεις.
Από το 1821 και μετά, δεν έχει γραφτεί από κάποιο ιστορικό ότι η τάδε κυβέρνηση έσωσε, ή τουλάχιστον προσπάθησε να σώσει τους Έλληνες.
Αλλά έχουμε κάποιοι πειστεί ότι ο Μητσοτάκης το κύριο μέλημά του είναι να σώσει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Όπως ακριβώς την έσωσε ο Τσίπρας, οι Παπανδρέηδες, ο Σημίτης, ο Καραμανλής, ο άλλος Μητσοτάκης και πάει λέγοντας.
Και όπως λέει ο σοφός λαός, τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς.
Η κυβέρνηση αυτή από χρήμα των στελεχών της δεν έχει πρόβλημα. Πλουσιάδες είναι οι περισσότεροι. Για τη δόξα πάνε, και αυτό είναι πιο επικίνδυνο.

Εάν αυτός λοιπόν ο Μητσοτάκης -που όταν ήρθε, που ήμαστε στην αεροπορία, τη νύχτα για έφοδο στη σκοπιά που αντί να μου πει το σύνθημα, μου είπε "έλα ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης είμαι", έπρεπε να του την ανάψω από τότε- ήρθε για να σώσει την Ελλάδα, θα αυτοπυρποληθώ στην πλατεία Ουρανίας. Ξέρω, δεν υπάρχει τέτοια πλατεία, αλλά ξέρω γω; Μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρ' του και να μας σώσει ο Μητσοτάκης. Μην γίνω μπριζολάκια για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, άδικα.
Ρε κουτορνίθια, δεν έσωσαν την Ελλάδα ένα σωρό πολιτικοί, αυτός θα τη σώσει;
Τι λέγαμε λοιπόν; Ότι δεν θα γίνει λειτουργία της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα το 15/Αύγουστο. Το είχα γράψει στο blog μου με το που τελείωσε η καραντίνα. Θα τα μαγειρέψουν όμορφα τα κορονιάσματα και 15/Αύγουστο δεν θα μας αφήσουν να κάνουμε όπως πρέπει. Και αν η Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας είναι η αρχή, το ίδιο θα γίνει και στη ελληνική επικράτεια. Όπως δεν μας άφησαν να γιορτάσουμε το Πάσχα, έτσι δεν θα μας αφήσουν να γιορτάσουμε και το μικρό Πάσχα του καλοκαιριού. Για να σωθούμε από τον κορονοϊό, φυσικά. Μη ξεχνιόμαστε.
Δεν είναι η Γωγώ Τσαμπά που τραγουδάει στα πανηγύρια το πρόβλημα, αθώα μου ψηφοφοράκια.
ΣΗΜ.: το 1ο πληθυντικό πρόσωπο είναι τυπικό. Έβαλα κι εμένα μέσα για να μη μου στεναχωρηθείτε ότι σας τα λέω κατάμουτρα και ότι βγάζω τον εαυτό μου στην απόξω. Τώρα, σαν καλά παιδιά και παραμορφωμένα που είστε -όχι όλοι, εξηγούμαι, ξέρετε ποιοι είστε οι φυσιολογικά σκεπτόμενοι- αντικαταστείστε το 1ο πληθυντικό με το 2ο πληθυντικό και είστε μέσα.
Και μην ξεχνάτε, η μάσκα μπορεί να μας σώσει από τον κορονοϊό, αλλά δεν θα μας σώσει από τη βλακεία που ζει ανάμεσά μας.-
©Sokrates2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είστε ελεύθεροι να δημοσιεύετε ό,τι σχόλια θέλετε εκτός από βωμολοχίες! Τα βρωμόλογα μου αρέσουν μόνο στο σεξ!
Αυτές τις μέρες μαθαίνω και τι είναι σεξ!