Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥΝΤΖΙΚΟΥ!

Σήμερα 1η Αυγούστου ξεκινάνε εθιμοτυπικά οι διακοπές του λαού. Αλλά τι μας έδειξαν μόλις χθες, τελευταία ημέρα του Ιούλη με όλο αυτό το παραλήρημα της έξαρσης των μόλις 5 ημερών; Ότι αν θέλεις λαουντζίκο να πας διακοπές, εμείς θα επιλέξουμε πώς θα πας. Τέρμα οι ελευθερίες που ήξερες. Τον κόσμο που ήξερες, ξέχασέ τον. Και όχι μόνο τον κόσμο των διακοπών. Αυτές οι διακοπές σου είναι μια πρώτη γνωριμία με το σύστημα αλλαγών που έρχεται. Για την ώρα θα κάνεις διακοπές μέσα στο καλούπι που σου έχουμε φτιάξει. Φόρα τη θηλιά στο λαιμό ή τη μάσκα στα αυτιά -όπως θες δες το- και πήγαινε να κολυμπήσεις και να φας τηγανιτό καλαμαράκι. Αλλά θα διασκεδάσεις μέχρι τα όρια που σου έχουμε βάλει εμείς οι "ειδικοί" εις το όνομα της πανδημίας. Για τη ζωή σου ενδιαφερόμαστε, εμείς, βρε κουτό. Δεν το έχεις καταλάβει; Εμπιστεύσου εμάς τους ειδικούς που πασχίζουμε να σώσουμε την υγεία σου. Για το καλό σου. Πάντα για το καλό σου. Ακούς λαουντζίκο; Την υγεία σου θα κυνηγάς να κερδίσεις από εδώ και πέρα.
Μην ασχολείσαι με δικαιώματα, ελευθερίες κι αηδίες. Θα σου δίνουμε ψίχουλα κι εσύ θα κυνηγάς την υγεία σου και μόνο αυτή, που τόσο έντεχνα σου στερήσαμε σε ένα απόγευμα. Θα ασχολείσαι με το να κερδίσεις την υγεία σου και θα ξεχάσεις ήθη, αξίες, αισθήματα, φιλίες, οικογένεια. Όλα θα έχουν για σένα μηδαμινή σημασία γιατί χωρίς όλα αυτά εμείς θα είναι πιο εύκολο να κυριαρχήσουμε πάνω σου.
Από την άλλη μεριά, έχεις την απόλυτη ελευθερία σου να ασχολείσαι από ποια χαραμάδα στη μασκοφορεμένη -υφασμάτινη ή ζελατινωμένη- μούρη σου μπορεί να εισχωρήσει το σταγονίδιο. Επίσης, σε αφήσαμε, να κάνεις ηλιοθεραπεία χωρίς μάσκα, επειδή στην παραλία το σταγονίδιο δεν κάθεται στη μούρη σου. Μια χαρά κάθεται το σταγονίδιο και στην παραλία, αλλά σου αφήσαμε την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, λαουντζίκο. Σου αφήσαμε τα μπάνια του λαού δήθεν ελεύθερα.
Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, λαουντζίκο. Έτσι λειτουργούσε πάντα το σύστημα.
Καταλάβατε, λοιπόν; Μια επίδειξη δύναμης κάνουν και μια καλοστημένη χειραγώγηση. Και μη μου πείτε "μα υπάρχει πανδημία, τι δεν καταλαβαίνεις;" Όλα τα καταλαβαίνω. Υπάρχει ή δεν υπάρχει πανδημία, εγώ κοιτάω τα αποτελέσματά της. Και τα αποτελέσματα δείχνουν αυτά ακριβώς που περιγράφω που δεν μου αρέσουν καθόλου. Μα καθόλου. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, αλλά όχι από την οπτική γωνία που μας το πλασάρουν. Από την άλλη οπτική γωνία, την πιο δύσκολη.
Και να έχετε στο νου σας ότι η διαχείριση της πανδημίας είναι συλλογική δουλειά ψυχολόγων, ψυχιάτρων και επικοινωνιολόγων. Σίγουρα πάντως, δεν είναι υπόθεση λοιμωξιολόγων ή πολιτικών.
Καλά μακροβούτια! Εγώ τα μέτρα μου τα πήρα, πάντως, όπως βλέπετε και στη φωτό.
Κείμενο: ©Sokrates2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Είστε ελεύθεροι να δημοσιεύετε ό,τι σχόλια θέλετε εκτός από βωμολοχίες! Τα βρωμόλογα μου αρέσουν μόνο στο σεξ!
Αυτές τις μέρες μαθαίνω και τι είναι σεξ!